OLOR DE POMA VERDA de BEGOÑA CHORQUES FUSTER.


El próximo viernes, día 8 de Abril a las 19,30 horas presentación del poemario "Olor de poma verda" a cargo de Dolors Pérez Bellido y su autora Begoña Chorques Fuster



Olor de poma verda és un poemari de seixanta composicions en vers blanc majoritàriament (només n’hi ha tres en vers lliure). Es tracta principalment de poesia amorosa, encara que hi ha algun poema de temàtica existencial i algun de social, tenint en compte els temps que vivim. Olor de poma verda et porta de l’exaltació de l’encontre eròtic i el descobriment de l’amor vigorós a Trobada (primera part), travessant el desert del desig no compartit o l’obert acomiadament, amb una espurna d’esperança per recuperar la llibertat compromesa en la trobada amorosa a Desencís (segona part), fins fer un pas cap a la solitud acceptada i tranquil·la i l’estima coneguda i assossegada de Casa i univers (tercera part).
 El poemari presenta dotze il·lustracions més la de la portada. L’autora dels dibuixos és Míriam Bue Díaz i l’obra va prologada per Luis Fuente Pérez que ha dit de l’autora que és una "escriptora lenta" com Jaime Gil de Biedma, ja que aquesta és la primera obra que publica.


  Begoña Chorques Fuster (Xàtiva, 1974) hi va viure fins el 1997 i des d’aleshores, resideix a Madrid on actualment fa classe de Llengua i Literatura a un institut públic. Va començar a escriure poesia al 1999 perquè va sentir la necessitat d’expressar la seua veu més genuïna en la nostra llengua. El gènere líric ha estat l’eina més adient que ha trobat per fer-ho. És per això que considera que escriu poesia de manera accidental. Pel que fa a la seua formació acadèmica, és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València i en Filologia Catalana i en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya. Olor de poma verda és el primer poemari que publica, ja que fins ara havia romàs inèdita.







No hay comentarios:

Publicar un comentario