RECITAL POÈTIC, BEGONYA POZO, BIBIANA COLLADO y LORENA CAYUELA


APLAZADO POR LA LLUVIA AL PRÓXIMO MARTES, DÍA 5 DE MARZO A LAS 20,30 HORAS. 


 3 per 3. Per al pròxim dijous dia 28, a les 20 hores, tindrem un recital poètic de triple interés: són: dones, joves poetes i escriuen en valecià. Begonya Pozo, Bibiana Collado i Lorena Cayuela juntes per fi a la llibreria Primado per a oferir-nos una selecció dels seus millors treballs. 



BEGONYA POZO

Nota biobibliogràfica
Doctora en Filologia, Llicenciada en Filologia Hispànica i Filologia Italiana per la Universitat de València on, des de 1998, treballa com a professora de Filologia Italiana. La major part de les seues publicacions científiques es centren en l’àmbit de la Literatura Comparada, especialment en poesia contemporània i actual. Actualment és directora de Caràcters (és una revista de llibres).

Destaca també la seua activitat com a gestora cultural a la ciutat de València. Les “Vetllades poètiques del Carme” les dugué a terme entre 2000 i 2004. En aquest espai va encetar el premi de poesia César Simón que continua vigent i és publicat per l’editorial Denes i la Universitat de València. També ha dirigit els Tallers de Poesia de la Universitat Politècnica de València entre 2004 i 2009, des d’on s’han publicat dues edicions del llibre col·lectiu Poliversos (2007 i 2008). Junt amb el poeta Vicent Alonso fou una de les creadores de l’Aula de Poesia de la Universitat de València (2002) i actualment n’és la responsable.


Ha publicat: El muro de la noche (Germinal, 2000), Tiempo de sal (Edicions 96, 2004), Poemes a la intempèrie (XXX Premi del Senyoriu d’Ausiàs March, Editorial 3i4, 2011) i A contracor (edició bilingüe, Editorial Ultramarina, 2012). Fa part de la Compagnia delle Poete (col·lectiu internacional de dones que escriuen en italià). També ha participat a les recents antologies Tibar l’arc, una mirada a la poesia valenciana actual (Tria llibres, 2012) i Les donzelles de l’any dos mil: Antologia de dones poetes dels Països Catalans, a càrrec de Sandra D. Roig i Noèlia Díaz Vicedo .Alguns dels seus poemes en valencià han estat publicats a revistes literàries, antologies, planes web i llibres col·lectius. També hi ha poemes seus traduïts a l’anglès, castellà, alemany, portuguès i eslovè.






BIBIANA COLLADO CABRERA

 (Borriana, 1985) és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València. Actualment, duu a terme una tesi doctoral al voltant de la poesia escrita per dones cubanes en la segona meitat del segle XX, labor que exerceix gràcies a una beca d'investigació.

Ha guanyat el premi Voces Nuevas de poesia, organitzat per la Editorial Torremozas, (2009); el premi Bancaixa-Universitat de València de Escriptura de Creació, organitzat per la Universitat de València, en castellà (2009) i en Valencià (2012); i ha sigut finalista del Premio de Poesía Joven "Pablo García Baena" (2010). Pròximament apareixerà inclosa en la antologia Màtria. Noves veus poètiques del Països Catalans, que prepara la editorial Germania.



LORENA CAYUELA BELLVER 


 (Xàtiva, 1978) naix, estudia i viu la vida al barri del

Raval des de que va nàixer. Mestra d’Educació Primària i d’Audició i

Llenguatge, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques.

Va ser guardonada,amb el poemari Ja efímera, en el VI Certamen de Poesia Antoni Ferrer

2010 de l’Alcúdia de Crespins.

Ha publicat poemes en la revista S’Esclop i ha participat en diversos recitals arreu dels Països Catalans.

Forma part de l’antologia Tibar l’arc, una mirada a la poesia valenciana actual.

Poemes per a Keo és el primer llibre publicat en solitari per l’editorial Germania.

Poemes publicats a Estels de paper. Vint-i-un poetes per al segle XXI. Mostra poética, de l’editorial Germania.

En l’actualitat la seua activitat poètica es deixa entreveure a www.colectordedubtes.blogspot.com.es.











No hay comentarios:

Publicar un comentario